URATARINAT

VALTTERI KOKKILA

Miten liikuntaneuvoja Nummelasta päätyi Nordic Sales Crew:n liiketoimintapäälliköksi? Tässä hänen kokemuksia. Aitona ja alastomana. Ei kierrellä. Ei koristella. Liikunta-alalla pari vuotta työskenneltyä ajattelin myyntityöstä seuraavaa: Kuka tollasta työtä pystyy tekemään? Päädyin kuitenkin Helsinkiin opiskelemaan ja pian kaipasinkin jo uusia töitä. Päädyin uunituoreen myyntifirman Nordic Sales Crew:n haastatteluun. Olin vielä haastattelussa hyvin skeptinen, mutta ironisesti pöydän toisella puolella oli yksi taitavimmista myyntimiehistä Juuso Saarinen, joka sai minut lyömään kättä päälle tunnin taivuttelun jälkeen. Siitä alkoikin pian jo neljä vuotta kestänyt parisuhde minun ja NSC:n hirvensarvien kanssa.

Kun mietin kokemuksia taaksepäin, niin sopimuksen alainen suhteeni tämän yrityksen kanssa täyttää lähes kaikki perinteisen parisuhteen tunnusmerkit. Alkuhuumaa muistelen edelleen lämmöllä. Ensimmäiset onnistumiset myyjänä, ovelta ovelle juokseminen ennätysten toivossa, surkuhupaisat naurut pakkasessa työkavereiden kanssa ja kaikki se huoleton häröily. Honeymoon tuli kuitenkin aikanaan päätökseen ja tuli se aika, kun pitää miettiä mitä oikeasti toisesta haluaa. Matkan varrella olemme kehittäneet toisiamme ja sitä myötä suhdettamme. Olemme kokeilleet lähes kaikkia positioita vuosien varrella. Olen saanut ja antanut. Olen täysin eri ihminen kuin neljä vuotta sitten, vaikka sieluni on edelleen sama. Nyt elän arkeani liiketoimintapäällikkönä ja odotan uusia yhteisiä seikkailujamme joka päivä.

Yt. Kaikkien Koksu

JON HAUTAMÄKI

Nordic Sales Crew urani alkoi vuonna 2016. Aloitin myyntiedustajan tehtävistä, jonka jälkeen etenin vastuumyyjästä tiiminvetäjäksi. Kasvatin Turun toimintaa ja olin mukana antamassa vankan perustan mahtavalle yrityskulttuurille ja työilmapiirille. Otin tehtävän nopeasti haltuun ja viihdyin työssä todella hyvin. Työ oli täydellinen vastapaino lukiolle ja ensimmäinen ajanviete, joka muistutti hyvin paljon kilpaurheilua. Parin kuukauden jälkeen etenin vastuumyyjäksi, ja keväällä 2017 tiiminvetäjäksi. Myynti sujui hyvin ja olin löytänyt uuden intohimon.

Varusmiespalveluksen jälkeen matkustelin pari kuukautta ja olin muissa tehtävissä noin vuoden. Koronakeväänä 2020 palasin Nordic Sales Crew:lle starttaamaan uutta tiimiä Turkuun. Tavoitteena oli rakentaa uutta urapolkua isompien tehtävien parissa, ja kesän jälkeen sainkin mahdollisuuden aloittaa rekrytoijana Helsingin toimistolla.

Hyviä muistoja riittää, vaikka kuinka paljon, mutta parhaat liittyvät omien tiimien menestyksiin. Hyvien muistojen lisäksi joukkoon mahtuu myös outoja tilanteita. Outoja kokemuksia kuten työtarjouksia ja treffipyyntöjä on jäänyt hyvin mieleen. Ylpeimmät hetket liittyvät kuitenkin omien myyjien tai henkilökohtaiseen menestykseeni.

Myös tulevaisuudessa haluan tehdä jotain merkityksellistä. Nordic Sales Crew:lla olen saanut täydellisen ponnahduslaudan sille ja monelle muulle asialle, ja haluan jatkossa suoda sen myös muille. Ala on tietysti kiinnostava, mutta tärkeämpänä pidän itse asennetta ja ajattelutapaa mitä Nordic Sales Crew:lla on opetettu. Nordic Sales Crew tuntuu perheeltä, jolta aina saa apua ja joka antaa hyvän alustan kasvulle ja menestykselle.

KAARLO SUOJASTO

Seuraavassa kokemuksia Kaken suusta. Oli 2018 kesäkuun päivä, kun tallustelin Turun jokirannassa. Törmäsin töitä tehdessäni kilpailijamme Nordic Green Energyn feissareihin, joista toinen oli tuleva Teamleaderini ja nykyinen Sanoman Kenttäpäällikkö Tero Loponen. Tero kutsui minut pienen juttutuokion jälkeen työhaastatteluun. Olin ennen tapaamista ollut pitkälti sitä mieltä, etten tule nykyistä myyntipositiotani vaihtamaan. Puheet nuorekkaasta toimintamallista ja uudenlaisesta johtamistyylistä veivät kuitenkin mukanaan. Koulun ohella toimin Turun NGE:n myyjänä kaksi vuotta. 

Kuljin NSC:n koko matkan ajan mukana, kun Turusta muodostui erittäin iso ja vakituinen palanen menestyvää liiketoiminnan kehtoa. Parhaat ystävät, lukuisat työkaverit ja hyvät tarinat myyntireissuiltamme muodostuivat kulmakiviksi, jotka saivat minut jäämään firmaan. Pitkän myyntitaipaleen jälkeen siirryin uusiin haasteisiin tekemään työharjoittelua HR-puolelle NSC:n pääkonttorille Helsinkiin.Monipuoliset henkilöstöhallinnon ja rekrytoinnin tehtävät veivät miehen mennessään ja kun puoli vuotta tuli täyteen tammikuun alussa 2021, saan jatkaa harjoittelun jälkeen NSC:llä täysipäiväisenä rekrytoijana.  Pidän edelleen firman kiistatonta kärkisijaa turkulaisvitsien kertomisessa.

MARINA MERJAMAA

Aloitin Nordic Sales Crew:lla tammikuussa 2020. Olin aikasemmin ollut kesätöissä kilpailevalla firmalla ja kuulin sen kautta NSC:stä paljon hyviä kokemuksia, niin päätin hakea seuraavaksi kesäksi tänne.

Hain aluksi Sanoman tiimiin myyjäksi, ja kokeilin myös Nordic Green Energyn sähkönmyyntiä ennen kuin siirryin WWF:lle tiiminvetäjän rooliin. Omasta mielestä parhaat kokemukset NSC:ltä on tullut myyntireissuilta ja kaikista yhteisestä tapahtumista mitä ollaan oman tiimin kanssa järjestetty. 

WWF on tähän mennessä ollut ehdottomasti oma lempituote, ja pandabrändiä on ollut todella kiva edustaa. Minulle tärkeimmät asiat työpaikalla on avoin kulttuuri ja hyvät etenemismahdollisuudet, ja NSC:ltä on ehdottomasti löytynyt molemmat!

ELMERI KOLEHMAINEN

Päädyin Nordic Sales Crew:lle töihin, koska minun hyvä lapsuudenystävä Eric Moborg oli esimiehenä Freskan myyntitiimissä heinäkuussa 2018. Ericin suosituksesta otin uuden haasteen vastaan, koska sen hetkinen kesätyö postinkantajana tuntui liian rutiininomaiselta.

Minulla ei ollut aikaisempaa myyntikokemusta, kun aloitin NSC:llä. Aluksi pääpaino oli ovelta ovelle -myynnissä ja myöhemmin mukaan tuli ständi- ja FACE2FACE -myynti. Urani alku ei ollut ruusuilla tanssimista ja kävin jopa pisteessä, jossa tulevaisuuteni NSC:llä ei ollut varmaa. Onneksi otin itseäni niskasta kiinni ja kolme kuukautta myöhemmin minut palkittiin firman parhaana myyjänä. Olin osoittanut potentiaalini vastuuta kantavana nuorukaisena ja minulle tarjottiin esimiehen paikkaa.

Mulla ja NSC:llä on lähes kolme vuotta yhteistä taivalta takana ja toivottavasti monta edessä. Tuntuu hurjalta, että nyt mulla on myyntikokemusta jokaisesta kuluttajamyynnin kanavasta, ja useasta eri tuotteesta. Minulle on myös sanottu sanat: ”Oot paras esimies kuka mulla on ikinä ollut!”

No, syy kyseisiin kunnianosoituksiin johtuu varmasti siitä, että minulle NSC on paljon enemmän kuin työpaikka. Me olemme perhe.