Kuuntele älä kuuluta

Huono kuuntelu aiheuttaa ongelmia jatkuvasti.

Tyttöystävä pyytää sinua tuomaan kaupasta maitoa, mutta ulos kävellessäsi mukana on kaikkea muuta paitsi sitä. Näin meille käy useasti.

Keskitymme yleensä aina asioihin, jotka meitä sillä hetkellä kiinnostavat ja myyntitilanteessa tämä on kauppa. Tästä syntyy myynnin yksi suurimmista esteistä, koska myyjä kuulee yleensä vain sen minkä hän haluaa kuulla. Loistava tuote mahtavalla tarjouksella voi sokaista myyjän täysin ja asiakkaan aito kuunteleminen unohtuu jolloin kauppa jää toteutumatta.

Muista, että ihminen haluaa tulla kuulluksi, se on myös toisen arvostamista. Näytä aktiivisuutesi pyytämällä tarkennusta tai toistoa asiakkaan kertomista asioista: ’’Ymmärsinkö oikein…’’ tai ’’Tarkoitatko…’’.

Aktiivinen kuuntelu vähentää väärinymmärryksen mahdollisuutta ja kertoo asiakkaalle, että hän on tullut kuulluksi. Tämä aito välittäminen asiakkaan tarpeista ja heidän kuuntelu vie kaupan yleensä aina maaliin.

Helpoin tapa opetella kuuntelemisen taito on yksinkertaisesti kysellä. Se edistää vuorovaikutusta, koska kysymällä pyydät kannanottoa. Kysyminen aktivoi asiakasta ja sen avulla saa tietoja, jotka auttavat kaupan kotiutumiseen asiakkaan tarpeet edellä.

Kysymyksillä voi myös näyttää oman asiantuntemuksen. Aktiivisella kysymisellä ja aidolla kuuntelulla olet neuvottelun herra.

Älä siis hätiköi vaan kysy, kuuntele ja onnistu.

Nordic Sales Crew

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg