Opiskelu ja työ: mahdoton yhtälö vai toimiva kombo?

Työskentely opintojen ohella on nykyään varsin yleistä ja meidän management harjoittelijoilla Marjutilla ja Stellalla onkin tästä jo jonkin verran kokemusta. Marjut on 23-vuotias tradenomiopiskelija Helsingistä ja hänen työharjoittelunsa NSC:lla Management Traineena onkin viittä vaille taputeltu. Marjutin saappaisiin hyppää Stella Vaccari, 21-vuotias perehdytysviikkoa suorittava Matkailuliiketoiminnan opiskelija.

Miten työskentely opintojen ohessa on toiminut teillä Stella ja Marjut?

 

M: Opintoihini kuuluu noin viiden kuukauden mittainen työharjoittelu, joten NSC:llä työskennellessäni olen ilokseni saanut keskittyä töihin, kun opinnot ovat olleet taka-alalla. Ennen työharkkaa ja opiskelijavaihtoa Saksassa tein töitä viikonloppuisin toisaalla samalla kun opiskelin täysipäiväisesti. Myös nyt työharkan päättyessä siirryn toisiin töihin osa-aikaisena ja palaan takaisin koulun penkille suorittamaan jäljellä olevat kurssit. Opiskelen kolmatta vuotta Haaga-Heliassa ja valmistun ensi jouluna tradenomiksi. Pääaineena minulla on yrittäjyys, ja olenkin NSC:llä oppinut roimasti kasvuyrityksen pyörittämisestä sen haasteineen ja iloineen. Täällä on todella päässyt kehittämään itseään ja kirsikkana kakun päällä on huikea työporukka, jonka kanssa on aina hauskaa toimistolla!

Voisin sanoa, että työn ja koulun yhdistäminen kyllä onnistuu ja toimii oikein mukavasti, kunhan muistaa ottaa myös aikaa itselleen akkujen lataamiseen, mitä ikinä se kullekin tarkoittaa. Itselläni se tarkoittaa treenaamista, riittävää unta ja kaverien näkemistä.

S: Olen tehnyt töitä osa-aikaisena lähes koko korkeakouluopintojeni ajan niin viikonloppuisin kuin arkisin ja itseäni motivoinut asiakaspalvelutyö on auttanut luomaan/hahmottamaan omaa urapolkua, sekä antanut kallisarvoista työkokemusta. Suosittelen siis rohkeasti tarttumaan itseä kiinnostaviin projekteihin ja töihin, tällöin kehittyy varmasti vähintään kokemusta rikkaammaksi.

Tällä hetkellä suoritan työharjoitteluani Nordic Sales Crew:llä Management Trainee:na, sekä viimeistelen opinnäytetyötäni. Iltaisin treenaan, näen ystäviä/perhettä tai katson Netflixiä. Päivät on aina kiva aloittaa täällä NSC:llä modernin ja positiivisen työyhteisön takia!

 

Plussat ja miinukset?

 

M: Plussiksi sanoisin vaihteluvuuden; kumpaankaan ei ehdi kyllästyä. Haastavaa on ajanhallinta ja riittävä levon saaminen. Opiskelu ja töissä käyminen samanaikaisesti voi olla aikamoista trapetsiköydellä tasapainoilua mutta kun kumpikin täydentää toisiaan, sujuu arki stressittömämmin. Joistain töissä tehdyistä tehtävistä voi myös saada opintopisteitä haalittua, ainakin itse olen hyödyntänyt tätä!

S: Plussaksi mainitsisin ehdottomasti kehittymisen mahdollisuudet, sekä aiemmin mainitut oman urapolun luomisen/hahmottamisen.

Työ- ja opiskelijaelämän yhdistäminen tuo myös haasteita. Ajankäyttöä tulee suunnitella ja tarkastella saadakseen täyden hyödyn irti. Tutuksi onkin tullut mm. Excelin, Trellon ja kalenterin päivittäinen käyttö ja suosittelen ehdottomasti jäsentelemään tehtävät ja deadlinet paikoilleen jo vähäisen kertymisen jälkeen. Pidän sanonnasta ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”, mutta sen jälkeen on ryhdyttävä tuumasta toimeen, sekä sanoista tekoihin!

 

Mitä vinkkejä antaisitte nuorille, jotka harkitsevat töiden tekemistä koulun ohelle?

 

M: Töitä kannattaa ajatella ns. vastapainona koululle; saa ajatukset ja keskittymisen muualle, niin jaksaa taas päntätä. Kuten myös aiemmin mainitsin, parhaassa tapauksessa koulussa opitut asiat auttavat töissä, ja päinvastoin. Näin opiskelu-työ-kombo toimii sujuvammin. Myyjille sanon vinkiksi että harrastukset ovat supertärkeitä jaksamisen kannalta ????

S: Jokainen työntekijä aloittaa aina jostakin, muistakaa olla kärsivällisiä ja avoimia!

 

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg