100 kesäduunia nuorille? 100 kesäduunia nuorille!

Nordic Sales Crew julkaisi tänään 11.2.2019 uutispommin: yrityksen tavoitteena on palkata tänä vuonna vähintään 100 nuorta kesätyöntekijää myynnin tehtäviin eri puolelle Suomea. NSC:n operatiivinen johtaja Paavo Pörsti kertoo nyt, mistä tässä on kysymys.

Sata kesätyöpaikkaa… Paavo, oletteko tosissanne?

Todellakin ollaan! Tarkoitus olisi saada palkattua meille tänä vuonna vähintään sata kesätyöntekijää. (Toim. huom. avointen kesätyöpaikkojen hakuilmoitukset löydät täältä.)

Asia selvä. Kerrotko vielä alkuun niille, jotka eivät teitä tunne, että mikä on Nordic Sales Crew?

Toki! Nordic Sales Crew eli tuttavallisemmin NSC on myynnin ulkoistamisen palveluja tarjoava myyntitoimisto, jonka tavoitteena on tuottaa laadukasta kuluttajamyyntiä. Yritys perustettiin vuonna 2016 ja tällä hetkellä toimipisteitämme löytyy pääkaupunkiseudun lisäksi Porvoosta, Turusta, Tampereelta sekä Oulusta. Me työllistämme nykyään yli 80 henkeä valtakunnallisesti. Meidän Helsingin päätoimisto sijaitsee vielä toistaiseksi Unioninkadulla, mutta maaliskuun alussa muutamme isompiin tiloihin Kalasatamaan.

Miten teillä voi olla töitä näin monelle kesätyöntekijälle?

No juttuhan on niin, että kesä on monelle meidän asiakkaista sitä parasta myynnin aikaa. Kun kelit tästä lämpenevät, niin ihmiset alkavat liikkua kaupungilla, kaupoissa, tapahtumissa ja rannoilla, joten myyntityötä voidaan tehdä jopa paljon isommalla volyymilla kuin talviolosuhteissa. Käytännössä siis kesää kohti mentäessä työntekijöiden tarve meillä vain lisääntyy lisääntymistään.

Pörstin (vas.) mukaan Nordic Sales Crew:n tarve uusille työntekijöille kasvaa sitä mukaa, mitä lähemmäksi kesää edetään.

Millaisesta työstä on kysymys?

Kesätyöntekijät tekevät meillä ihan oikeaa myyntityötä. Ja kyse on siis kasvotusten tapahtuvasta kuluttajamyynnistä, jota teemme ulkoistettuna palveluna eri yrityksille, kuten esimerkiksi Nordic Green Energylle.

Käytännössä tämä voi tarkoittaa vaikkapa ostoskeskuksessa tai marketissa tapahtuvaa ständimyyntiä, ovelta ovelle -periaatteella tehtävää kiertävää myyntiä tai perinteistä feissaamista kaupungilla. Lisäksi meillä on kesäaikaan käytössä myös myyntipyörät, joilla liikutaan laajalla säteellä kaupungilla ja esimerkiksi rannoilla. Eli tarjolla on siis monenlaisia mahdollisuuksia ja jokaiselle valitulle työntekijälle löytyy varmasti se sopivin vaihtoehto.

Missä kesätyöpaikat sijaitsevat?

Työpaikoista suurin osa tulee sijoittumaan pääkaupunkiseudulle, mutta meiltähän löytyy toimipaikat jo tällä hetkellä myös Porvoosta, Turusta, Tampereelta ja Oulusta, joten myös näissä kaupungeissa asuvien kannattaa olla nyt hereillä ja laittaa hakemusta sisään.

Ja itse asiassa tässä on vielä sellainenkin mahdollisuus, että jos vaikkapa Jyväskylästä löytyy myyntityöstä kiinnostunut kaveriporukka, niin me voidaan muodostaa heistä kokonainen oma Jyväskylän tiimi. Eli periaatteessa mitään kaupunkia tai sijaintia ei ole suljettu pois – mutta Suomen rajojen sisällä olisi kuitenkin ainakin tässä vaiheessa vielä tarkoitus pysyä.

Milloin kesätyöt alkavat?

Okei, eli tässäkin on meillä nyt tosi paljon jouston ja valinnan varaa. Tarve työntekijöille tulee kasvamaan jo ihan tässä kevättalven aikana, joten mahdollisuuksien mukaan osa työntekijöistä voisi aloittaa esimerkiksi huhtikuussa. Toisaalta sitten töitä riittää ihan sinne loppukesällekin saakka, joten töiden aloittaminen vasta kesän lopulla on yksi vaihtoehto sekin.

Miten pitkistä kesätyöjaksoista tässä puhutaan?

Kesätöiden pituuskin voi vaihdella hieman tapauskohtaisesti, mutta meidän kannaltamme tietty on sitä parempi, mitä pidemmän työjakson kesätyöntekijä pystyy tekemään. Eikä työt rajoitu pelkästään kesätöihin. Me ihan oikeasti haluamme jokaisen kesätyöntekijämme viihtyvän Nordic Sales Crew:lla niin hyvin, että he voisivat kesän jälkeen jatkaa joko kokoaikaisina tai osa-aikaisina työntekijöinä. Mistä sitä tietää, tässähän voi olla sopiva työpaikka jollekin vaikka koko tulevan työuran ajaksi!

Miksi kannattaa hakea juuri Nordic Sales Crew:lle kesätöihin?

Voin luvata, että jokainen kesätyöntekijämme saa meillä saa arvokasta oppia työelämään ja elämään ylipäätään. Löytyypä se oma työura sitten ihan miltä tahansa alalta, niin myyntiosaamisesta on aina, siis ihan aina, hyötyä. Siitä puhuvat monet kaikista kovimmista menestyjistäkin. Meidän kesätyöntekijät ovat kesän jälkeen aiempaa itsevarmempia, heillä on monipuolisemmat sosiaaliset taidot ja he osaavat tehdä kauppaa. Nämä ovat sellaisia juttuja, joita tulevatkin työnantajat ihan varmasti arvostavat.

Itsensä kehittämisen kannalta NSC:n kesätyö on siis ainutlaatuinen mahdollisuus. Mutta onhan tässä toki muutakin taustalla. Käteen jää rahallisen korvauksen lisäksi elinikäisiä ystäviä. Kun motivoituneita ja samanhenkisiä nuoria laitetaan samaan ympäristöön satapäin, niin kyllä siinä väistämättä tulee tutustuttua uusiin tyyppeihin.

Ja hei, me ollaan Suomen nopeimmin kasvavia myyntitoimistoja eli meillä pääsee näkemään ja kokemaan, että miltä se kasvuyrityksen huuma oikeasti näyttää!

Nordic Sales Crew:n kesätöistä jää käteen rahallisen korvauksen lisäksi elinikäisiä ystäviä.

Millaisten tyyppien kannattaa hakea?

No jos oma ikä osuu edes lähelle haarukkaa 18–25 v, niin se on jo aika hyvä lähtökohta. Me siis painotamme työntekijöissämme nuoria – mutta emme me tietenkään jätä kolmikymppistenkään hakemuksia lukematta.

Ikää ja vaikkapa koulutustakin merkityksellisempää on kuitenkin asenne. Me haluamme Nordic Sales Crew:lle töihin opinjanoisia ja ahkeria tyyppejä, jotka viihtyvät ihmisten parissa ja joilla ei niin sanotusti hymy hyydy kovin herkällä. Eikä ole mitenkään huono juttu, jos löytyy halua tienata ehkä vähän enemmän kuin mitä ihan sellaisilla normikesätöillä tienaa. Tällaiset hakijat saavat tästä työstä paljon irti.

Ja vielä loppuun: mitä kautta kesätöihin haetaan?

Kesätyöpaikkojen työilmoitus löytyy rekrysivuiltamme eli sitä kautta vain hakemusta tulemaan. Hakemuksia käydään läpi ja haastatteluja järjestetään aika lailla jatkuvaan tahtiin, joten kannattaa hakea mahdollisimman nopeasti.

Onnea työnhakuun!

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg