4000 euron palkka, vapaat viikonloput ja valokuitubuumi – 5 syytä, miksi Joonas hyppäsi mukaan kansainvälisen brändin Suomen valloitukseen

Tuomo Kaurila ja Joonas Riihimäki ovat työskennelleet meidän kansainvälisen asiakkaan ja kumppanin, verkkoratkaisuja tarjoavan GlobalConnect parissa jo lähes vuoden verran. 

Etsimme nyt Suomen GlobalConnect-valokuituprojektiin lisää myyntivoimaa. Lue Kaurilan ja Riihimäen listaus siitä, miksi juuri sinun kannattaisi hakea mukaan. 

 

1. Töitä riittää, sillä Suomen valokuitumarkkinat ovat räjähdysmäisessä kasvussa 

”Aiemmin valokuituyhteyden rakentaminen on saattanut maksaa jopa 2000–3000 €. Nykyisin kustannus on muutaman sata euroa. Edullinen hinta tekee tuotteen ostamisesta helpompaa ja myynnistä houkuttelevaa”, kertoo Kaurila.  

”Tavoitteenamme on tuplata tiimimme myyjämäärä kesään 2023 mennessä. Töitä ja vastuuta sekä kehittymis- ja ansaintamahdollisuuksia riittää. Myyjänä on varmasti kiinnostavaa päästä näkemään, mihin tämä markkina kehittyy Suomessa ja mitä se mahdollistaa myyjälle henkilökohtaisesti.”

 

2. Koulutus antaa valmiudet onnistua, joten mukaan voi hakea myös ilman aiempaa kokemusta 

”En ollut mikään valokuituspesialisti, kun aloitin. Myyntikokemustakin oli kertynyt vasta puoli vuotta”, kertoo myyntiedustaja Joonas Riihimäki.  

“Tein puoli vuotta ovelta ovelle -myyntiä toisen Nordic Sales Crew:n merkittävän asiakkaan, Sanoman, parissa. Työ oli rentoa ja kivaa ja sopiva koulun ohelle. Valmistumisen jälkeen janosin kuitenkin uusia haasteita ja vastuuta, joten hain GlobalConnect-tiimiin.” 

Riihimäki kertoo, että perehdytys nykyiseen tehtävään oli perinpohjainen, ja antoi edellytykset käydä asiakkaan kanssa syvempääkin teknistä keskustelua tuotteesta ilman aiempaa alan kokemusta. 

”Yksin ei edelleenkään tarvitse jäädä, vaikka alun koulutukset ja perehdytykset ovat ohi. Kun kaipaan työssäni apua, voin konsultoida matalalla kynnyksellä työkavereita, tiiminvetäjää, kenttäpäällikköä tai suoraan GlobalConnect Ruotsin asiantuntijoita.” 

 

3. Ei aikaisia herätyksiä, viikonloppuvuoroja tai paikoillaan pakertamista 

Rooli GlobalConnect-tiimissä oli Riihimäelle hyppy tuntemattomaan, joka on opettanut paljon itsestä, ihmisten käyttäytymisestä sekä empatiakyvyn merkityksestä.   

”En keksi toista työtä, jossa saisin työskennellä näin monen erilaisen ihmisen kanssa. Tämä ei ole liukuhihnatyötä, vaan ennen kaikkea kuuntelemista, ratkaisumyyntiä sekä mukautumista erilaisiin ihmisiin ja elämäntilanteisiin.’’  

Asiakaskohtaamiset lohkaisevat suurimman osan Riihimäen työpäivistä. Riihimäki ja hänen kollegansa toimivat vastuuhenkilöinä kukin omilla asuinalueillaan. He kohtaavat asiakkaat pääosin kasvokkain ja kotioloissa.  

”Vastaan jokaisesta myyntiprosessista kokonaisuudessaan. Tämä työ on haastavaa ja palkitsevaa, ja oppiminen on nopeaa.” 

GlobalConnect-projektissa myyntiedustajan työ painottuu ilta-aikaan, jolloin asiakkaat ovat kotona. Työajat joustavat, sillä työntekijä voi itse vaikuttaa aikoihin, joihin sopii jatkotapaamisia asiakkaiden kanssa.  

Työtä voi tehdä mistä päin Suomea tahansa, tarjoamme majoituksen ja asuinkustannukset vaihtuvilta myyntialueilta. 

”Eräänkin myyntikampanjan aikana majoituimme tiimin kanssa Airbnb:ssä, jotta työmatkoihin ei mennyt turhaa aikaa. Haluamme helpottaa myyntityön tekemistä mahdollisimman paljon – mitä helpompaa työnteko on myyjälle, sitä enemmän kauppaa tuppaa tulemaan.”  

Riihimäki kertoo olevansa tiiminsä kanssa läheinen, ja kollegoiden kanssa vietetty aika antaa energiaa ja vertaistukea. ”Meillä on eloisa ja keskimäärin melko nuori työporukka. Meillä on hauskaa sekä toimistolla, työmatkoilla että vapaa-ajalla.”  

 

4. Kuukausipalkka on keskimäärin 4000 euroa 

”Kun aloitin tässä tiimissä, tienasin heti ensimmäisistä kahdesta viikosta 3000 euroa. Paras liksani on ollut 5300 euroa kuukaudessa ja matalin 2800 euroa. Keskimäärin tienaan kuukaudessa 3000–4000 euroa. Kiinteä pohjapalkka on kaikilla 1500 euroa kuukaudessa, ja siihen päälle tulee myyntiprovisiot.” 

Riihimäki toteaa, että kunnianhimoisessa ja kilpailuhenkisessä tiimissä sisäinen kilpailu kuuluu asiaan. Kilpailua käydään sekä myyjä- että tiimitasolla viikoittain ja kuukausittain, ja palkinnot lisäävät motivaatiota ja tiimihenkeä.  

 ”Jos teemme tiiminä hyvän tuloksen, niin pääsemme tekemään yhdessä jotain kivaa. Viime keväänä saimme palkinnoksi tiimin yhteisen Tahkon mökkireissun kaikilla herkuilla. Kesällä kuukauden myyjä pääsi vesiskootterisafarille.” 

Riihimäen tiimiä luotsaava kenttäpäällikkö Tuomo Kaurila sanoo, että GlobalConnect-tiimissä myyntiedustajan tavoiteansio on 3500–4500 euroa. Palkkakattoa ei ole.   

”On kuukausia, kun myyjät ovat yltäneet jopa 8000 euron kuukausituloihin. Tässä työssä tavoite ei kuitenkaan ole luukuttaa, vaan tärkeintä on luottamussuhteen rakentaminen asiakkaan kanssa. Vaikka tuote on edullinen, hankinta on asiakkaalle merkittävä.” 

Kaurila kertoo, että myyntiprosessi on rauhallinen. Myyntiedustaja tutustuu asiakkaaseen, vastaa hänen kysymyksiinsä ja yrittää helpottaa päätöksentekoa niillä tiedoilla, jotka hänellä on.   

”Se ei mene niin, että mennään ensimmäisellä kerralla ovelle, koputetaan ja klousataan. Luottamus rakennetaan useammalla kerralla. Myyntiedustaja pyrkii kuitenkin saavuttamaan mahdollisimman kattavasti kaikki alueen ihmiset, jotka eivät ole kuitua vielä harkinneet.” 

 

5. Mukaan kasvutarinaan – tarjolla on paljon erilaisia kehityssuuntia ja urapolkuja 

”Tiimejä syntyy tiuhaan tahtiin, jolloin asiantuntemusta ja osaamista tarvitaan esimerkiksi erilaisiin tiiminvetäjän rooleihin. Koska kasvu on vasta alkanut, jokaiselle tekijälle löytyy sopiva paikka, olet sitten aloittelija tai kokeneempi kaveri.”  

Vaikka GlobalConnect on kansainvälinen asiakas, Riihimäki muistuttaa, että kaikista Pohjoismaista juuri Suomessa valokuitumarkkinoilla on eniten otettavaa. 

Riihimäki voisi suositella valokuituprojektia kaikille myynnistä kiinnostuneille. Hän kertoo, että hänen tiimissään on myyjiä, jotka ovat tehneet myyntityötä jo kymmenen vuotta ja kertoneet haluavansa myydä juuri GlobalConnect. 

”Tähän pääsee helposti sisään, eikä tämä ole mitään rakettitiedettä. Tätä saa myydä niin paljon kuin lystää, ja jos tässä työssä on hyvä, niin on mahdollisuus päästä hyville liksoille. Ihmisten kanssa pitää tykätä olla. Rohkeasti hommiin, täällä ei ole muuta kuin saatavaa!”  

Entä millaisia hakijoita Kaurila toivoisi hakevan tiimiinsä? 

”Kunnianhimo, oppiva asenne ja halu auttaa asiakasta merkitsevät. Aiempi myyntikokemus on etu, mutta ei välttämätön.” 

 

Heräsikö mielenkiinto? Tutustu tarkemmin myyntiedustajan työnkuvaan sekä kiinteään pohjapalkkaan GlobalConnect valokuituprojektissa täältä! 

Jos työhaastattelu jännittää, käy lukemassa vinkit ja 10 yleisintä haastattelukysymystä täältä! 

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg