7 syytä tehdä koulun tai opintojen ohella myyntiä

Syksy ja arki ovat pyörähtäneet käyntiin, mikä tarkoittaa luonnollisesti myös koulujen alkua. Moni koululainen ja opiskelija kaipaa opintojen ohella esimerkiksi lisätienestä, jolloin katse kohdistuu osa-aikatöihin. Millaista työtä opintojen ohella kannattaa tehdä? Miksi koulun tai opiskelun rinnalla kannattaisi tehdä nimenomaan MYYNTIÄ? Kannattaako myyntityötä tehdä, vaikka ei haluaisikaan tulevaisuudessa myyjäksi? Listasimme 7 tapaa, joilla myyntikokemus voi auttaa sinua tulevaisuudessa.

 

1. Työpaikan hakeminen

Työnantajat arvostavat myyntikokemusta, sillä myyntityö opettaa usein etenkin sitkeyttä ja yrittelijäisyyttä. Sen lisäksi, että myynti näyttää hyvältä cv:ssäsi, työpaikan hakemisessa on kuitenkin pohjimmiltaan kyse siitä, että myyt itsesi yritykseen tai organisaatioon sisään. Kurkkaa esimerkiksi Juuson postaus siitä, miten myyt itsesi työhaastatteluun.

 

2. Opiskelemaan hakeminen

Joihinkin kouluihin hakiessa saa lisäpisteitä työkokemuksesta. Joissakin kouluissa hakuprosessiin saattaa myös kuulua haastattelu, jossa sinun täytyy osoittaa motivaatiosi opiskeluun. Tämä on oiva paikka myydä itsesi koulun penkille!

3. Vuorovaikutus- ja neuvottelutaidot

Myynti opettaa niin tulevan työuran kuin muunkin elämän kannalta tärkeitä neuvottelu-, argumentointi- ja vuorovaikutustaitoja. Saatat joutua kokouksessa perustelemaan oman kantasi, voit päästä ”myymään” omaa ideaasi muille tai sinun pitää argumentoida omalle puolisollesi, miksi on hänen vuoronsa viedä roskat. Myyntityö antaa valmiuksia kaikenlaisiin vuorovaikutusta vaativiin tilanteisiin.

 

4. Itsevarmuus ja esiintymistaito

Myyntityö pakottaa sinua ajoittain heittäytymään ja astumaan oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Opit myös olemaan sujuvasti ja itsevarmasti erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä. Myynnissä pääset kasvattamaan itsevarmuuttasi ja löydät hyviä keinoja esiintymistilanteisiin.

 

5. Verkostoituminen

Verkostoituminen – tuo nykypäivän työelämän trendi. Verkostojen kautta saat usein ensikosketuksen omaan alan töihin ja tuntemalla oikeita ihmisiä sinun on helpompi edetä urallasi. Myyntityön kautta tapaat paljon erilaisia ihmisiä, joista saat hyödyllisiä kontakteja tulevaisuutta varten.

 

6. Pesämunan kerryttäminen

Myyntitöiden avulla voit jo koulun tai opintojen aikana kerryttää hyödyllistä pesämunaa esimerkiksi jatko-opintoja, matkustelua tai ensiasuntoa varten. Provisiopalkkaus antaa mahdollisuuden siihen, että voit tehdä töitä osa-aikaisena, mutta tienata mukavasti, kunhan vain käytät työtuntisi järkevästi ja tehokkaasti.

 

7. Kaikkien kannattaa kokeilla myyntiä edes kerran

Bobby Bosen (CNBC, 2018) mukaan kaikista ei tule myyjiä, mutta jokaisen tulisi kokeilla myyntiä edes kerran. Bosen mukaan myynti opettaa KAIKEN. Myyntitaitoa myös tarvitaan työelämässä niin alalla kuin alalla joka päivä. Mikset siis aloittaisi uraasi myyntitöissä?

 

Tällä hetkellä etsimme myyjiä niin pk-seudulle, Porvooseen, Turkuun, Tampereelle kuin Ouluunkin. Kaikissa tehtävissämme on kannustavat provisiot (15-50 euroa per kauppa) sekä takuupalkka. Työtä voit hakea esimerkiksi Whatsappin kautta laittamalla viestiä numeroon 045 78717933!

Kurkkaa täältä kaikki avoimet paikat.

Iina Repo
Nordic Sales Crew

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg