Huippumyyjäksi prosentilla päivässä

Miten voisin parantaa oppimista, työskentelyä ja ihmissuhteita? Tämä kysymys on käynyt monesti minun mielessä. Luovuttaminen on helpompaa kuin uuden oppiminen. Tavoitteita on, mutta miten pysyä tavoitteissa?

 

Luin artikkelin, jossa Dave Brailsford oli yhden prosentin parannuksella saanut pyöräilijätiimille seitsemän kultamitalia kymmenestä vuoden 2008 Beijingin olympialaisissa. Samaa tekniikkaa käytti John Wooden, kun hän valmensi koripalloa. Hänen valmennusjoukkueensa voitti kaiken kaikkiaan 620 ottelua ja hävisi vain 147. Mistä ihmeestä on kyse?

 

Molemmat näistä käyttivät Kaizen-tekniikkaa. Kaizen on japania ja tarkoittaa englanniksi improvement. Suomennos tästä voisi olla siis taitojen parantaminen.

 

Unohda täydellisyys, sillä huipputuloksiin ei päästä heti ja avain koviin tuloksiin on parantaminen. Selvä, mutta miten pysyä tavoitteissa? Pitkäntähtäimen tavoitteet kannattaa pitää mielessä, mutta aseta itsellesi välitavoitteeksi parantaa suoritustasi yhdellä prosentilla päivässä.

 

Prosentti lisää joka päivä – Tulokset tulee huomaamatta

 

Aamun tavoite on aina prosentti paremmin ja lopulta olet tavoitteessasi. Aseta itsellesi helpot tavoitteet ja lähde parantamaan päivä kerrallaan. Keskity pieniin asioihin ja hio prosentilla päivässä. Pian oletkin kultamitalistin tasoinen huippumyyjä, joka tekee tulosta päivittäin prosentin paremmin.

 

Minulla on tavoitteena juosta puoli maraton. Otan viikoksi yhden osa-alueen, jota lähden tarkastelemaan. Aluksi tarkastelen, miten pitkään minulla kestävyys riittää ja lähden päivittäin parantamaan tulosta. Seuraavalla viikolla lähden hiomaan juoksutekniikkaa. Tarkastelen askeleen rullaavuutta ja hion sen kuntoon. Ennen kuin huomaankaan, olen jo lähempänä tavoitettani paremmilla tekniikoilla. Eikä täydellisyyttä tarvita ensimmäisellä juoksukerralla.

 

Tätä tekniikkaa voit soveltaa elämässäsi jokaisella osa-alueella ja saat hiottua timanttia, joka loistaa päivittäin kirkkaammin.

 

Tsemppiä päivään! Pystyt helposti parantamaan suoritustasi prosentilla.

Jenni Vaalikivi
Nordic Sales Crew

 

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg