Kesätyö myyjänä – lompakon nyörit tiukoiksi

Etsitkö kesätöitä? Myyntityö on siinä mielessä mielenkiintoinen valinta kesätyöksi, että se valmistaa lähes mille alalle tahansa. Eikä sovi unohtaa yhtä suosituimmista syistä sille, miksi myyntityötä edes harkitaan – hyvä palkkaus. Lue ohesta minkälaista kesätyö myyjänä on.


Myyntityöstä suunta uralle

Myyntiä voi tehdä pitkäjänteisesti uran hamaan tappiin saakka, tai vaihtoehtoisesti poimia kesän ajan myyntityöstä tärkeimmät hedelmät tulevaisuutta varten. Osa ihmisistä tulee Nordic Sales Crew:lle töihin vain kesän ajaksi. Osa taas viihtyy kesän jälkeen myös huomattavasi pidempään. Moni pyörähtää rahan, tai jonkun muun syyn takia myynnin parissa, mutta äkkiä huomaakin kuinka palkitsevaa työ on, myös muilla kuin vain monetaarisella mittarilla. Näissä tapauksissa nopea pysähdys vaihtuukin jopa useampaan vuoteen myyntityössä.

Historiassamme on kymmeniä tapauksia, joissa myyjä ilmoittaakin ennen kesätyön loppua haluavansa rakentaa uransa meillä. Koska hyville tekijöille annetaan nopeasti vastuuta, on parhaimmilla tekijöillä hyvän palkan lisäksi mahdollisuus edetä urallaan nopeasti esimiestehtäviin.

Ne myyjät, jotka meiltä lähtevät eteenpäin maailmalle, suuntautuvat aivan laidasta laitaan eri paikkoihin. Löytyy myyntipäälliköitä, lääkäreitä, rakennusmiehiä, opiskelijoita, toimitusjohtajia, yrittäjiä, lakimiehiä ja vaikka mitä. Kaikkia yhdistää opitut sosiaaliset taidot, parempi itseluottamus ja sanavalmius. Toki myynti opettaa myös lukuisia muita taitoja, joista uravalinnasta riippuen on takuuvarmasti hyötyä.

Myyntityön palkkaus

Myyjän palkkaa on vaikea määritellä. Se on lähes yhtä vaikeaa kuin sen määrittely, kuka on myyjä ja kuka ei. Myyntityötä tehdään lähes jokaisessa tehtävässä, jossa oma mielipide tulee perustella jollekulle toiselle.

Mutta siihen palkkaukseen. Monesti myynnissä voi vaikuttaa omalla tekemisellä palkkaansa. Oikeastaan näin sen pitäisi tavoitteellisessa myyntityössä ollakin. Esimiehen rooli on tuntea numerot ja näin mahdollistaa hyvällä johtamisella tuloksen tekeminen.

Hyvän myyjän tulee tienata myös hyvin. Myyntityö kesän ajan voi palkita työntekijää tuntuvasti, mutta oppiminen voi ottaa aikansa. Kärsivällinen, ahkera ja pitkäjänteinen myyjä tienaa jossain vaiheessa takuuvarmasti tuntuvasti rahaa.

Meillä Nordic Sales Crew:lla kuukausiansiot vaihtelevat huomattavasti. Osa-aikaiset myyjät tekevät vain 15-20 työtuntia kuukaudessa ja heidän palkkansa on näin ollen sen suuruinen, että se mahdollistaa opintotukien nostamisen. Toisaalta ne, jotka tekevät eniten tunteja ja ovat ahkerimpia kauppojen loppuun viejiä tienaavat jopa yli 5 000 euroa palkkaa kuukaudessa. Keskimääräinen palkka kaikkien myyjien kesken Nordic Sales on 15 euroa.

Olipa syy mikä tahansa, me kehotamme hakeutumaan kesäksi myyntityön pariin. Tulet varmasti oppimaan paljon, kehittymään ja todennäköisesti myös tienaamaan enemmän, kuin tekemällä tavoitteetonta työtä jossain muualla.

Tsekkaa meidän avoimet työpaikat täältä: https://rekry.nordicsalescrew.com

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg