Miten myyt itsesi työhaastatteluun?

Tämä kirjoitus auttaa sinua sopimaan työhaastattelun. Lukaise siis teksti ja katso myös video, jolla Juuso onnistuu sopimaan 10 minuutin aikana itsellensä kaksi työhaastattelua myyntitehtäviin.

Muista myös seurata aktiivisesti meitä sosiaalisessa mediassa. Täältä pääset tarkemmin käsiksi yhteystietoihimme. 

Onko CV täydellisessä kunnossa ja työhakemuksia lähtee päivittäin, mutta silti edes avoimen työpaikan työhaastatteluun pääseminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä.

 

Miksi työhaastatteluun pääseminen voi tuntua haastavalta?

Nykyään tuntuu, että joka viikko eri lehdissä tai palstoilla on aiheeseen liittyvä artikkeli: ’’ Näin saat töitä’’, ’’Satoja hakemuksia ilman vastausta’’ tai ’’Millainen on hyvä CV – asiantuntijat vastaavat’’.  Hienoja ohjeita erityisesti nuorille ja tärkeä asia että ohjeistukset ovat saatavilla, mutta yksi konkreettinen oppi jää kuitenkin saamatta.

Kaikki tietävät, että hyvän CV:n lisäksi on tärkeää olla aktiivinen. Yleensä jokaisessa artikkelissa painotetaan perään soittamista, mutta onko kukaan koskaan kertonut miten kannattaa soittaa ja miten siihen valmistaudutaan?

Haluan auttaa omien kokemuksieni kautta ja fokusoitua pelkästään siihen, miten päästä työhaastatteluun.

Ymmärsit oikein, ensimmäisessä vaiheessa työnhakua unohda työpaikka ja fokusoi kaikki energia siihen miten pääset työhaastatteluun. Päästyäsi sinne on työpaikan saanti kiinni CV:stä ja siitä vastaatko todellisuudessa työtehtävän vaatimia edellytyksiä.

 

Opettele myymään itsesi puhelimessa

Kaikkien tulisi tietää omat vahvuutensa. Mikäli et koskaan ole kirjoittanut niitä alas nyt on sen aika. (Yleensä näiden pitäisi jo löytyä CV:stä) Tämän ympärille tulee rakentaa selkeä ja ytimekäs käsikirjoitus, jonka ainut tavoite on saada buukattua työhaastattelu.

Itsevarmuus ja selkeä käsikirjoitus on kaiken A ja O. Haastatteleva firma on jo valmistautunut tapaamaan työntekijöitä ja heidän ensimmäinen vaihe on seuloa hakijat läpi. Ainut tehtäväsi on buukata itsesi tähän haastatteluun mukaan.

 

Työhaastatteluun valmistautuminen

Kirjoita teksti niin, että voit lukea sen suoraan paperilta. Tärkeintä on, että itsevarmuus paistaa puheestasi läpi. Tähän auttaa suuresti nimenomaan valmis käsikirjoitus, koska silloin ei tarvitse miettiä mitä nyt sanoisin ja puhe ei ala sammaltamaan. Minä en valitettavasti voi luetella vahvuuksiasi, koska en tiedä millaisesta ’’tuotteesta’’ sinussa on kyse. Perehdy siis oikeasti itseesi, kirjoita hyvät asiat paperille ja rakenna teksti.

 

Ohje avoimeen työpaikkaan soittoon

’’Terve, katsoin että etsitte työntekijää XX tehtäviin firmassanne. Laitoin CV:n teille eilen, mutta ajattelin että mitä jos ottaisin sen mukaan ja tulisin paikan päälle kertomaan enemmän itsestäni ja siitä miksi olisin sopivin vaihtoehto avoimena olevaan tehtävään, milloin teille kävisi?

Parhaassa tapauksessa työhaastattelu on nyt buukattu. Mikäli kuitenkin haastattelija epäröi, on aika ottaa käsikirjoitus käyttöön. Lue se itsevarmasti ja tärkeitä asioita painottaen ja palaa uudestaan tapaamisen klousaukseen. ’’Nyt kun tiedät osaamisestani enemmän, olisi mahtavaa, mikäli voisimme jatkaa keskustelua toimistollanne, milloin teille sopisi?

Se on juuri näin yksinkertaista. Firma on jo valmis haastatteluihin, kysymällä suoraan ne ovat huomattavasti todennäköisemmin myös valmiita sinuun.

 
Harjoittele, kokeile ja onnistu!

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg