Myyntityö ja opiskelu yhdessä Nordic Sales Crew:lla

Kävin seuraamassa Emilin työpäivää ovelta ovelle myynnissä ja kysyin häneltä hieman kuulumisia. Emil on 17-vuotias lukiolainen ja hän on ollut Nordic Sales Crew:lla nyt 3,5 kuukautta. Myyntiä Emil on tehnyt puoli vuotta ja hän vaihtoi NSC:lle omien sanojensa mukaan paremman tiimihengen takia. Hän on yhdistänyt nämä kaksi aikaa vievää asiaa hienosti: myyntityö ja opiskelu. Emil kertoi, että tykkää myyntityöstä, koska se on haastavaa ja siinä oppii koko ajan jotain uutta. Hän jatkoi kuitenkin, että alussa oli hieman hankalaa ja hän meinasikin jo luovuttaa heti kuukauden jälkeen. Emil kuitenkin päätti jatkaa, minkä jälkeen kauppaa alkoikin tulla paremmin.

Miten yhdistät koulun ja työt?

Aamuisin minulla on koulua ja yleensä tulen suoraan koulusta töihin. Normaalisti minulla on kolme työvuoroa viikossa, mutta tällä viikolla halusin tehdä neljä, jotta pääsemme tiimitavoitteeseen. Kesälomalla minulla oli yleensä viisi työvuoroa, mutta tein välillä seitsemänkin viikossa, koska silloin ehtii tekemään enemmän.

Miten jaksat käydä koulussa ja töissä samaan aikaan?

Meillä on hyvä tavoite ja minulta löytyy riittävästi motivaatiota, niin kyllä jaksan. Eli se on vain motivaatiosta kiinni! Aina, kun pääsemme tavoitteisiin, saamme virkistysrahoja tiimin käyttöön. Kuukauden alussa saamme tavoitteen ja tavoitekassaan kerääntyy yksi euro aina, kun saamme kaupan aikaiseksi. Kun tavoite on saavutettu, voimme tiimin kanssa käyttää rahat. Viime maanantina kävimme hyppimässä trampoliinipuistossa ja sitä ennen kävimme pelaamassa biljardia koko tiimin kanssa. Välillä olemme toimistolla ja meillä on kuukausikoulutus samalla.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Käyn koulussa, salilla ja töissä. Minulla on periaatteessa 24h vapaa-aikaa päivässä. Tämä työ on kivaa, eikä kukaan pakota minua olemaan täällä, joten onhan tämä periaatteessa vapaa-aikaani samalla. Nyt on kirjotukset tulossa, joten yritän lukea niihin samalla, että saisin hyvän tuloksen niistäkin.

Mitä tavoitteita sinulla on lukion osalta?

Meinaan kirjottaa äidinkielen, englannin, pitkän matematiikan ja yhteiskuntaopin. Tavoitteenani on kirjoittaa Laudatur kaikista aineista. Olen harjoitellut netissä vanhoja kokeita, mutta en ihan vielä ole tavoitetasolla, mutta on tässä aikaa vielä.

Mitä teet kauppojen jälkeen?

Ilmoitan crew-chattiin, että sain kaupat ja samalla näen, miten muilla on mennyt. Tänään on tullut 51 kauppa yhteensä. Freska-tiimin tavoite elokuussa oli 350 kauppaa ja uskon, että se onnistuu, jos kaikki vetävät täysillä. Itse otin ylimääräisen vuoron, jotta olemme lähempänä tavoitetta. Uskon, että ehdin vielä tekemään neljännetkin kaupat ja sitten voi hyvillä mielillä lähteä kotiin. (Tavoite meni rikki, sillä kauppoja tehtiin 392.)

Mihin aikaan yleensä lopetat työt?

19.45-20.45 välillä, mutta jos viimeisestä asiakkaasta tulee kaupat, ilta saattaa venyä hieman pidemmäksi. Vaikka välillä kestää pidempään, siinä kuitenkin pääsee haastamaan itseään. Hyvä mieli tulee siitä, kun asiakas sanoo miettivänsä vielä hetken ja jos siitä kuitenkin saa tehtyä kaupat. Toisaalta välillä on niitä hetkiä, kun aina ei voi voittaa, mutta aina voi yrittää.

Mitäs nyt kun päivä on pulkassa?

Sitten vaan kotiin syömään ja nukkumaan ja huomenna taas uudestaan, Emil vastaa minulle hymyissä suin.

Käy kurkkaamassa Emilin mietteitä heti kaupan jälkeen.

 

Jenni Vaalikivi
Nordic Sales Crew

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg