Päiväni HR-harjoittelijana Nordic Sales Crew:lla

Moikka! Olen Iina, Nordic Sales Crew:n tämänhetkinen HR Trainee. Aloitin harjoittelujaksoni NSC:llä huhtikuussa ja olenkin päässyt nauttimaan huipun työporukan kanssa työskentelystä jo muutaman kuukauden ajan. Työtehtäväni NSC:llä koostuvat monipuolisista rekrytoinnin ja henkilöstöhallinnon tehtävistä. Jos haet meille töihin, tapaat minut useammassa hakuprosessin vaiheessa!

Suoritan parhaillaan aikuiskasvatustieteen maisteriopintoja Jyväskylän yliopistossa. Kasvatustieteet sekä sivuaineeni liiketoimintaosaaminen ja johtaminen ovat antaneet HR Trainee -tehtäviin hyvän pohjan.

NSC:n syksyn Trainee-haku on nyt elokuussa kiivaimmillaan, joten ajattelin päästää teidät kurkistamaan hieman tyypilliseen työpäivääni. Syksylle etsimme taloushallinnosta ja exceleistä innostuvaa Management Traineeta sekä idearikasta ja analyyttistä Marketing Traineeta. Olisitko juuri sinä tuleva työkaverini?

HR Traineen työpäivä

9.00 Aurinkoinen, heinäkuinen tiistai on alkamassa toimistolla! Kun toisilla työpaikoilla hommat seisovat heinäkuussa, kasvuyrityksessämme on myös kesällä täysi tohina päällä. Istahdan aamupalani kanssa läppärin ääreen ja avaan sähköpostin, kalenterin, rekrytointijärjestelmän sekä sisäisen viestinnän sovelluksen. Ensimmäiseksi selaan kalenteria ja suunnittelen päivän kulkua. Tänään on luvassa ainakin kolmen myyjäkandidaatin haastattelut, puhelinhaastatteluja, lomalla olevan työkaverin tuurausta sekä uusien työntekijöiden työsuhteen aloitukseen liittyviä tehtäviä.

9.30-11 Käyn läpi edellisen päivän aikana saapuneita työhakemuksia, sähköposteja ja viestejä. Hakijat ovat lähettäneet työpaikkojamme koskevia viestejä Whatsappissa (josta saat meidät kiinni numerosta 045 78717933!) ja olen myös saanut nykyisiltä työntekijöiltämme viestejä mm. verokorteista. Lisäksi teen uusille työntekijöille työsopimuksia, lähetän heille tervetuliaisviestit ja koulutusmateriaalit sekä lisään heidät henkilörekisteriin. Olen paljon yhteydessä tiiminvetäjiemme kanssa ympäri Suomen. Töiden ohella höpöttelen toimistolla istuvien työkavereiden kanssa. Valmistelen myös päivän somepostauksia, jotka ovat vastuullani työkaverini lomaillessa.

11-12 Nostan puhelimen korvalleni ja aloitan hakijoille soittelut. Pyrimme ottamaan työhakemuksen lähettäneisiin yhteyttä nopealla aikataululla. Puhelussa selvitän sekä hakijan toiveita työn suhteen että motivaatiota myyntityöhön. Kerron myös lyhyesti Nordic Sales Crew:sta, myyjän työnkuvasta sekä käytännön asioista. Puhelinhaastattelussa sovin yleensä myös hakijoiden kanssa varsinaisen työhaastattelun. Hakijoiden kanssa on mukava jutella, sillä kaikki ovat yleensä innoissaan, kun saavat soiton mahdollisesta työpaikasta!

12.00 Vatsa kurnii ja on aika lähteä lounaalle. Tsekkaan netistä lähiravintoloiden päivän lounastarjonnan ja huutelen, että kuka lähtee lounaalle. Saan työkaverin mukaan ja menemme sushille. Nordic Sales Crew:lla on Traineen hyvä olla: harjoittelijoille kuuluu 10,50 €/päivä lounasetu ja toimisto sijaitsee Unioninkadulla Helsingin keskustassa. Lounasmahdollisuudet ovat käytännössä rajattomat!

12.40 Olen palannut lounaalta ja hörpin kahvia. Laitan haastatteluhuonettamme valmiiksi, sillä edessä on kolme haastattelua. Haastattelujen ajaksi laitan kännykät äänettömälle ja avaan koneelle auki haastattelurungon sekä rekrytointijärjestelmän. Haastattelun aikana teen hakijasta muistiinpanoja tiiminvetäjiä varten rekrytointijärjestelmäämme.

13.00 Ensimmäinen haastattelu alkaa. Esittelen jokaiselle hakijalle toimistomme ja tarjoan juomista, minkä jälkeen käymme itse asiaan. Pääosin vedän haastattelut aina samalla rungolla, mutta tilanne tietysti elää hakijan mukaan. Haastattelussa kerron yleensä ensin yrityksestämme. Sen jälkeen käymme hakijan kanssa yhdessä läpi työnkuvaa sekä työsuhteen käytännön asioita. Tämän jälkeen hakija pääsee itse ääneen. Haastattelutilanteet meillä ovat rentoja ja vuorovaikutteisia. Jokaiseen haastatteluun kuuluu myös pieni käytännön tehtävä, jossa hakija pääsee näyttämään osaamistaan. Haastattelun lopuksi kyselen hakijalta palautetta haastattelusta ja hakuprosessista sekä annan hakijalle palautetta haastattelusta. Haastattelun päätteeksi viimeistelen muistiinpanot, pisteytän hakijan ja siirrän hänet seuraavaan vaiheeseen – oli se sitten jatkohaastattelu, palkkaus tai hakuprosessin vieminen päätöksen. Soitamme aina jokaiselle haastatellulle, jota ei valita tehtävään, ja kerromme päätöksen perusteet. Soittaminen ei ole aina helppoa, mutta hakijat arvostavat sitä.

14-16.00 Kaksi haastattelua lisää. Tykkään työhaastatteluiden pitämisestä, sillä koen pääseväni niissä käyttämään laajasti osaamistani. Jokaisesta kohtaamisesta opin itsekin aina uutta. Uusiin ihmisiin tutustuminen on myös mahtavaa ja hakijamme ovat yleensä huippuja tyyppejä!

16.00 Käyn esimieheni kanssa läpi päivän haastatteluja ja rekrytointitilannetta sekä juttelemme niitä näitä. Vaikka saan jo harjoittelijana paljon vastuuta, esimies valvoo työtäni ja tukee jokaisessa vaiheessa. Esimieheni ei kuitenkaan päästä minua helpolla, vaan haastaa ajattelemaan itse. Käymme myös kerran kuukaudessa kehityskeskustelun, jossa annamme palautetta ja kehitysehdotuksia puolin sekä toisin. Arvostan suuresti sitä, että jokaisella esimiehelläni on aina aikaa istua alas ja kuunnella.

16.45 Päivä alkaa olla pulkassa. Katson to do -listaani läpi ja teen viimeiset jutut, kunnes on aika painaa läppärin kansi kiinni ja kirmata nauttimaan kesäillasta. Yleensä päivän jälkeen on tyytyväinen olo – aivan niin kuin tänäänkin!

Helsinki

Mannerheimintie 16 A 9
00100 Helsinki

Tampere

Rongankatu 11 t82
33100 Tampere

Kuopio

Microkatu 1 M, 5. krs
70120 Kuopio

Oulu

Kauppurienkatu 10
90100 Oulu

4362958_tiktok_logo_social media_icon-bg